• Përmendja e Allahut dhe lutja
  • Lutja
  • Shpirti i vetëdedikimit
  • Brezi i Kuranit
  • Detyra e arkitektëve të rizgjimit

Dashuri dhe Tolerancë

Një jetë kushtuar paqes dhe lumturisë njerëzore

Humanizmi dhe Dashuria per Natyren Njerezore

Dashuria nuk është vetëm një nga temat më të frekuentuara në diskutimet e ditëve tona, ajo është gjithashtu një prej debateve më esencial...

Tolerance ne Jeten Individuale dhe Shoqerore

Më së pari, dëshiroj t'ju them që toleranca nuk është diçka e zbuluar prej nesh. Toleranca u bë e njohur në këtë botë prej profetëve, të ...

Dashuria

Dashuria është elementi më thelbësor për çdo qenie, është ndriçimi më rrezatues dhe forca më e madhe, e aftë të rezistojë dhe të kapërcej...

Dashuri per Njerezoren

Dashuria është eliksir. Një njeri që jeton me dashuri, është lumturuar prej dashurisë dhe ka mbuluar të tjerët përreth ose gëzimin e tij ...

Dashuria per Zotin

Në këto ditë të zymta dhe fatzeza, kur zemrat tona janë mposhtur nga armiqësia, kur shpirtrat tanë janë të sëmurë, kur urrejtja dhe antag...

Drejtësia është më e fuqishme se njësitë e mekanizuara që duken si më të fuqishmet...

Më të lexuarat

Rreth të dhënave vetjake

{article Privacy Policy}{/article}

Endrrat

1. E vërteta dhe llojet e ëndrrës. Shpirti në ëndërr sheh të ardhmen.2. Endrrat e vërteta ose besnike3. Disa shembuj lidhur me ëndrra bes...

Kreu

Muaji i Kuranit dhe dita e parë e mukabele-së Metod...

Humanizmi dhe Dashuria per Natyren Njerezore

Dashuria nuk është vetëm një nga temat më të frekuentuara në diskutimet e ditëve tona, ajo është gjithashtu një prej debateve më esencial...

Dialogu i qytetërimeve

Gyleni, Konfuci dhe Platoni mbi Idealin Njerëzor

Filozofitë më të përhapura dhe sistematike humaniste paraqesin vizione të ndryshme të idealit njerëzor. Në disa raste, ideali ka natyrë s...

Gyleni, Konfuci dhe Platoni për Edukimin

Kapitulli i mëparshëm përfundoi me një pyetje që ka të bëjë me origjinën e njeriut superior, filozofin – mbret, apo trashëgimtarët e tokë...

Gyleni dhe Kanti në Trashëgiminë e Vlerave Njerëzore dhe Dinjitetin Moral

Fjala “humanizëm”, realisht e vendos njeriun, -individin, grupet e individëve, llojet, format e ekzistencës,- në qendër të kuptimit të ti...

Gyleni dhe Sartri në Lidhje me Përgjegjësinë

Dy kapitujt e fundit përqendroheshin tek njeriu ideal, siç përfytyrohet ai nga Konfuci, Sokrati dhe Gyleni dhe tek roli që ky njeri luan ...
© 2024 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Të gjitha të drejtat të rezervuara, Faqja zyrtare në gjuhen shqipe e mendimtarit Fethullah Gylen.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.