• Home
  • Veprat
  • Kriteret ose Dritat e Rruges
Kriteret ose Dritat e RrugesMeqë natyra është identitet i veçorive të lëndës dhe i cilësive të saj të bashkëlindura, nuk mund të jetë primare ndaj lëndës në saje të të cilës ekziston. Atëherë, nëse është kështu, mbështetja e ekzistencës dhe e dukurive te natyra dhe përpjekja për t'i shpjeguar ato me natyrën, s'është tjetër veçse gënjeshtër e vetëmashtrim!

***

Sot, edhe ata që merren fare pak ose kanë të bëjnë fare pak me shkencat eksperimentale, e dinë shumë mirë se natyra është një forcë e shurdhër dhe e verbër dhe se ajo nuk mundet të krijojë asgjë, kështu që përpjekja për ta vënë atë në vend të Fuqisë Krijuese s'duhet të jetë gjë tjetër veç një mohimi ekstrem trashanik!

© 2024 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Të gjitha të drejtat të rezervuara, Faqja zyrtare në gjuhen shqipe e mendimtarit Fethullah Gylen.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.